Naj vam predstavim tretjo supermami v sklopu pogovorov z zanimivimi mamicami na našem blogu. Pogovarjala sem se s pustolovko po duši, mamico Samantho Saražin (@samyonthego). Na instagramu lahko spremljate njene čudovite fotografije polne ljubezni, potepanja z družino, vsakdanje trenutke. Supermami deklici Gaia Lina ter fantku Thiago Simba. Magistrica kineziologije in večna sanjačica kot pravi sama zase. Njeni zapisi pod vsako fotografijo so tako poetični in polni življenja, da si kar predstavljam, kako lepi zapisi nastajajo v dojenčkovemu albumu Zate. Zelo všeč mi je naslednji:

‘Pridi Gaia Lina. Odplujeva v tvoj svet, tako rada ga imam. In potem ne nehaš klepetat in jaz te ne neham poslušat, ker obožujem tvojo domišljijo. Vsak dan me spravljaš v smeh in vsak dan me ta tvoj svet preseneti. V mojih očeh si tako posebna in tako neverjetna. Ure in ure bi te poslušala. No, saj te, ker ta tvoj svet je neskončen pravljičnih in včasih čudnih pripetljajev, da kar pozabim na čas. Lepo te je poslušat. Prosim še…

Vabljeni k branju najinega pogovora. Na koncu intervjuja najdete tudi nekaj srčnih odgovorov na vprašanja male Gaie Line (vprašanja so vzeta iz Dodatnih vsebin Otroštvo in jih lahko tudi vi zastavite svojim otrokom).

Pozdravljena Samantha, nam poveš nekaj malega o sebi?
Sem Samantha. Sem pozitivno naravnana punca, mama, bodoča žena. Po izobrazbi magistrica kineziologije v praksi pa večna sanjačica in optimistka. Sem družabna, včasih sramežljiva. Rada imam neznane kraje, pustolovščine, divjino in raznovrstnost živali. Sem energična. Rada imam športe. Rada imam dobro hrano, če sem lačna ne funkcioniram. Prav tako ne funkcioniram v razmetanem okolju. Rada imam red in urejenost. Od vsega pa najraje imam svojo družino. To so Marko, Gaia Lina in Thiago Simba. Na nas sem zelo, zelo ponosna.

Vem, da je tvoj potni list poln štampiljk. Kako se je pri tebi ta želja po potovanjih razvila?
Kot otrok sem gledala dokumentarne oddaje živali in krajev in od takrat si nekako vse te stvari želim videti od blizu, v živo.
Z mojimi starši nismo nikoli potovali pravzaprav onadva še nikoli nista bla na letalu. Ko sem prvič letela sem bila stara 15 let, ko smo z gimmazijo obiskali London. Po pravici povedano sem skoraj cel let prejokala od strahu. Še zdaj me je letenja strah.
Rada imam svobodo, rada imam neznano, rada raziskujem, rada imam odkrivanja, rada imam lepe razglede in rada se počutim živo. Potovanja mi omogočijo vse nešteto. Mislim, da zame so potovanja nekakšna potreba. Tudi Marko rad potuje, ampak sem vedno jaz tista, ki dam pobudo. Sem zbirateljica lepih prizorov vse povsod po svetu.

Zakaj je lepo biti mama?
Lepo je biti mama, ker ni dneva, ko se ne bi iskreno posmejala.
Lepo je biti mama, ker otroci prebudijo otroka v meni.
Lepo je biti mama, ker del mene živi in bo živel v njih.
Lepo je biti mama, ker to bo za vedno.
Lepo je biti mama, ker otroci enostavno polepšajo in dopolnijo življenje.

Najboljši starševski nasvet, ki se ti je vtisnil v spomin?
Ne vem točno kateri…ampak všeč so mi naslednje misli…
Ko se otrok rodi, se rodi tudi mama/tata.
Zaupaj sebi in svojemu instinktu.
Uživaj in prepusti se.
Navodila ne obstajajo.
Vse bo dobro.
Dovolite otroku biti otrok.

Kaj bi želela prenesti na svoje otroke?
Na svoje otroke želim prenesti misel in dejstvo, da življenje je lepo in da nič ni pomembnejše od lastne sreče. Rada bi, da odraščata v sočutna bitja, da bi se sprejemali za to kar so in tako sprejemali tudi druge.

Tvoj najljubši način sprostitve?
Ko se odločim za sprostitev je to vrela banja. Priznam, da mogoče si jo premalokrat provoščim ali pa na koncu povabim še otroka. Razveseli me tudi topel kakav na kavču, v kavarni. Preden sem postala drugič mama, sem 2x tedensko hodila na telovadbo ali na sprehod/tek v naravi. Zdaj pa greva z Markom najraje ven nekaj pojest. V resnici mi je daleč najlepše takrat, ko se vsi štirje nekam odpravimo in ko brezskrbno preživljamo prosti čas. Takrat se čas ustavi. Takrat ne pogrešam nikogar in ničesar.

Opiši najljubši del dneva s svojima malčkoma?
Najljubši deli dneva so sigurno tisti, ko se nam nikamor ne mudi ali ko se vsi umirimo. Obožujem skupno cartanje v postelji, na kavču, ko damo vse misli/obveznosti na stran. Večeri so mi ljubši od juter, ker takrat imam že prazno glavo in se vsem lahko prav v miru posvetim. Večerni ljubčki in večerne besede za lahko noč so nekaj posebnega.

Kateri kraj priporočaš, da je primeren za izlet/potovanje/obisk z družino?
Priporočala bi lahko veliko krajev a mislim, da destinacija niti ni toliko pomembna…mislim, da je pomembno to, da je družina povezana. Z lepimi, iskrenimi, pristnimi odnosi je lepo povsod. Mi smo hitro prilagodljivi, vemo, da z otroki verjetno ne bo mogoče vsega doživeti/videti kar določen kraj ponuja, ampak nam je bolj vredna dobra volja. Potovanje z otroki je lahko zelo stresno, zato vsekakor priporočam, da si ne zadate preveč in uživate v trenutku kjerkoli ste.

Kakšne so sanje za tvojo družino?
Da bi bili zmeraj povezani in da bi še naprej znali ceniti skupen čas – tudi ko bosta že velika. Da bi bili zdravi in da bi jima kot mama omogočila življenje, ki si ga bosta zamislila. Mogoče si znam predstavljati tudi življenje izven Slovenije.

Kaj ti je najljubše pri albumu Zate? Katero poglavje ti je najbolj všeč?
Všeč mi je vse. Kakovost, velike in trdne stranice, razporeditev. Omogoča veliko personalizacije. Jaz ga uporabljam kot dnevnik in album hkrati, tako imam vse shranjeno in zapisano v enem mestu. Poleg tega me ni strah, da bi zmanjkalo prostora, ker se da dodati še veliko strani.

Gaia Lina, kaj najraje počneta skupaj z mamico?
Se igram z mojimi igračkami.

Kaj ti je najbolj všeč pri mamici?
Mamine učke. Malo rdeče, malo bele, malo zelene in malo rumene.

Katera je tvoja najljubša pravljica?
Lepotica in zver.

Kaj ti oči in mami največkrat rečeta?
Če se mi da lulat in če se gremo na posteljo igrat.

Katera je tvoja najljubša pesem?
Fra martino.

Katera je tvoja najljubša barva?
Roza, vijolična in tudi modra.

Kaj te najbolj razveseli?
Da se igram.

Kaj najraje počneš z mamico in očkom?
Barvam s čopiči.

Kaj najraje ješ in piješ?
Pijem peno in jem čokoladni brioš.

Katera je tvoja najljubša sladkarija?
Bombonček.

Katere so tvoje najljubše risanke in risani junaki?
Tačke na patrulji, Winx in Spiderman.

Kaj najraje počnete s prijatelji in prijateljicami?
Se igramo mamice.

Katera je tvoja najljubša igrača?
Od Micky Mouse.

Katerega hišnega ljubljenčka bi imel/a in kako bi mu bilo ime?
Geparda, da hodi in plava, klical bi se Gepard.

Kje se najraje potepaš?
Najraje grem v vodo.

Kaj si želiš postati, ko odrasteš?
Ko bom velika bom mamica kot moja.

Fotografije: osebni arhiv Samanthe Saražin

Vabljeni tudi k branju k pogovora s supermami – Urško Pavčnik ter s supermami-Katra Špacapan.