Poletje je tu in letos izgleda precej drugače kot po navadi. Če smo drugače čez poletje potovali in obiskovali festivale ter se povsem odklopili od vsakdanjih stvari na kakšnem izmed otokov, moramo letos spremeniti perspektivo in poiskati zabavo in zanimive izkušnje bližje domu in predvsem v drobnih stvareh. Odkriti kaj nam prinaša veselje in ustvariti spomine iz malih trenutkov, ker sedaj so ti še bolj cenjeni… trenutki doma, trenutki z družino in prijatelji. Vključite čim več čutov. Ni pomembno le to, kar vidite. S spomini so povezani tudi zvoki, vonji, okusi, dotiki. Predvsem pa ne pozabite ujeti tudi tega ‘posebnega’ poletja v objektiv.

To poletje torej štejejo male stvari in na vas je, da poskrbite, da bodo le te nepozabne.
Pa še nekaj predlogov za popestritev dolgih poletnih dnevov;

Zabava na domačem vrtu. Večer v družbi prijateljev, ob  dobri hrani in ognju je vedno dobra ideja.

Vikend kampiranje ob jezeru ali reki. V Sloveniji je kar nekaj kotičkov, ki jih je vredno raziskati. Če še nikoli niste kampirali, je letos pravi čas za novo dogodivščino – jutranje zbujanje v naravi je čudovito.

Hobi, za katerega nikoli ni časa.

Nova mojstrovina iz stare kuharske knjige.

Poživite balkon ali teraso s kakšnimi novimi dodatki kot so lanterne, rože&začimbe, okrasne blazine….Naj postane prava oaza udobja, kjer lahko v miru skrkate koktejle in berete knjige. (za ideje o preureditivi pokukajte na Pinterest)

Namesto kosila v restavraciji, pohod na bližnji hrib in domače pripravljeno kosilo v planinski koči.

Opredmetite spomine. Pišite, fotografirajte, beležite, zbirajte.

Naj bo vaš poletni projekt dokončan dojenčkov album. Pobrskajte po telefonu, fotoaparatu in izberite vse fotografije, ki so nastale skozi prvo leto življenja z vašim novim družinskim članom, jih natisnite, ter končno izdelajte in uredite tisti dojenčkov album, za katerega ni bilo nikoli dovolj časa.

V kolikor ste v iskanju primernega albuma pokukajte v našo trgovino in si oglejte dojenčkov album Zate.

Foto: @natasamedvesek