Naj vam predstavim prvo supermami v sklopu pogovorov z zanimivimi mamicami na našem blogu. Ob materinskem dnevu sem se pogovarjala s simpatično podjetnico in blogerko Urško Pavčnik (@oopsiurska). Verjetno ste že vse preizkusile kakšen njen recept iz Oopsi. V zadnjem času je razvila tudi znamko Mellow, kjer najdete najbolj dišeče produkte za dom. Vabljeni k branju pogovora. Na koncu najdete tudi nekaj navihanih odgovorov Lukca in Jakata (vprašanja so vzeta iz Dodatnih vsebin Otroštvo).

Pozdravljena, nam poveš nekaj malega o sebi?
Sem Urška, skoraj 34. letnica, mamica, žena, gospodinja, prijateljica, hčerka, sestra in podjetnica. Izjemno rada kuham, ustvarjam in uživam v naravi.

Urška, res si taka inspiracija za vse mamice, pa še podjetnica po vrhu. Kako ti uspeva usklajevati posel in družinsko življenje v ravnovesju?
Najlepša hvala za vse lepe besede. Ne uspeva vedno, to je dejstvo. Navadno eno področje vedno »trpi«. Sem pa k sreči obdana s čudovitmi ljudmi, ki so mi vedno v oporo. V podjetništvu mi ogromno pomaga moj mož, pri otrokih stari starši, no, dom pa je večino časa v razsulu, ampak… saj ni nikjer popolno, kajne?

Kaj je tvoja najljubša stvar pri materinstvu?
Huh, težko je izbrati le eno stvar. Materinstvo te zagotovo popolnoma spremeni in ko enkrat sprejemeš tako odgovorno nalogo, se v življenju odprejo povsem nove dimenzije. Lepo je vsak dan opazovati svoje otroke, lepo je rasti z njimi, lepo je spremljati njihove dosežke, napredke in najlepše je, ko ti vsak dan povedo, kako zelo radi te imajo.

Kaj je najboljše pri vzgajanju otrok?
Mislim da je vzgoja predvsem izziv. Namreč, nikoli nisi povsem prepričan, če ravnaš prav. Najlepše je zagotovo ko vidiš, da se tvoj trud obrestuje in otroci odraščajo v čudovite osebe.

Si mamica dveh simpatičnih fantkov. Kaj najraje počnete vsi skupaj?
Najraje smo zunaj in zganjamo norčije. Radi se sprehajamo, kolesarimo, igramo košarko, pečemo piškotke, rišemo, pa tudi risanke gledamo skupaj.

Kaj je tvoja skrivnost za takšen čist in organiziran dom?
Ammm,… čist in organiziran? Pridete pogledat mojo omaro? Sicer izjemno rada čistim, to je res, mi pa ne uspeva vedno. Če se le da vsak dan sproti pospravim in posesam, realnost pa je takšna, da čisto in organizirano vedno ni. In s tem ni prav nič narobe.

Najboljši starševski nasvet, ki se ti je vtisnil v spomin?
Majhni otroci, majhni problemi, veliki otroci, veliki problemi. Ne vem če je ravno nasvet, je pa izjemno dobra misel, ki še kako drži.

Kaj želiš prenesti na svoje otroke?
Predvsem spoštovanje in sprejemanje vseh živih bitij. Nestrpnosti in sovraštva je na svetu preveč in če bova na mala dva z možem prenesla to vrlino, bova izjemno ponosna. Zaenkrat nama dobro uspeva.

Kako usklajuješ podjetništvo še z dvema otrokoma?
Večino stvari za podjetje skušam opraviti v času njune odsotnosti (ko sta v šoli in vrtcu). Dejstvo je, da je dela, sploh če imaš svoje podjetje in po 8-urnem delavniku ne moreš popolnoma odklopiti, ogromno. K sreči se sedaj ko sta večja tudi sama lažje in bolje zamotita, tako da veliko stvari postorim tudi čez dan.

Kaj je na tvojem seznamu želja, da bi naredila skupaj z otrokoma?
Da se odpravimo še na kakšno avtodomarsko avanturo, si ogledamo košarkarsko tekmo v Ameriki in predvsem uživamo skupne trenutke, dokler sta mami in ati še na prvem mestu.

Tvoj najljubši način sprostitve? Kako sama sebe najrajši razvajaš?
Največjo sprostitev mi predstavlja tista ena ura v dnevu, ki jo imam le zase. Ko grem na trening, v fitnes, na sprehod in popolnoma odklopim misli. Z možem zelo rada obiščeva tudi kakšno dobro restavracijo in uživava v dobri hrani in pijači.

Katerim nasvetom si želiš, da bi tvoja otroka sledila?
Da bi bila vedno poštena, spoštljiva in razumevajoča da drugih.

Opiši najljubši del dneva s svojima fantoma?
Najljubši del dneva je zagotovo tisti, ko vsi odklopimo od svojega dela in preprosto uživamo dan. Vsak dan, če je le lepo vreme, se odpravimo na svež zrak, se pogovarjamo, smejimo in preprosto uživamo.

Kateri so bolj posebni ‘prvi’ dosežki tvojih dveh fantov?
Oba sta res čudovita otroka. Sicer znata velikokrat preizkušati moje živce, navsezadnje pa sta res krasna fanta. Tako Jaka, kot tudi Luka zagnano trenirata košarko in noro lepo ju je opazovati na treningih in tekmah. Vesela sem, da sta odkrila svojo strast in resnično upam, da ju bo ljubezen do tega lepega športa spremljala tudi v bodoče.

Kateri kraj priporočaš, da je primerna za izlet/potovanje/obisk z družino?
Mi obožujemo naš Medulin, v katerega zahajamo vsako leto. Sicer pa se radi namakamo v Termah Olimia in raziskujemo skrite kotičke naše prelepe Slovenije.

Kaj ti je najljubše pri albumu Zate?
Všeč mi je VSE. Ne samo meni, temveč tudi fantoma. Vsekakor bo album opremljen s fotografijami in zapisi čudovit in večen spomin na vse lepe trenutke, ki smo jih ustvarili skupaj.

Luka in Jaka, kaj najrajši počneta skupaj s svojo mamico?
Luka: Se igram.
Jaka: Igram košarko.

Kaj vama je najbolj všeč na vajini mamici?
Luka: Vse.
Jaka: Lasje.

Kaj je na vajinem seznamu želja?
Luka: Pobožati dinozavre.
Jaka: Želim si videti od Lukata Dončiča tekmo.

Katera je vajina najljubša pravljica?
Jaka: Coco
Luka: Dobri dinozaver

Kaj vama oči in mami največkrat rečeta?
Jaka: Mami reče zakaj žnaram Lukcu

Katera je vajina najljubša pesem?
Jaka: Hot Wheels
Luka: We will rock you

Katera je vajina najljubša barva?
Jaka: črna
Luka: zlata (ker bom mel zlatga porcheja)

Kaj vaju najbolj razveseli?
Jaka: košarka
Luka: moji dinozavri

Kaj najraje počneta z mamico in očkom?
Jaka: igram košarko in z atekom hodim na trening
Luka: pečem piškote

Kaj najraje jesta in pijeta?
Jaka: makaronflajš in sprite
Luka: tartufe in kokakolo, ampak brez sladkorja

Katera je vajina najljubša sladkarija?
Jaka: VSE
Luka: čokolada in lizika

Katere so vajine najljubše risanke in risani junaki?
Jaka: vsi superheroji, Pets, Sing, Rio
Luka: enako

Kaj najraje počnete s prijatelji in prijateljicami?
Jaka: se igram košarko in na igralih
Luka: laufam

Katera je vajina najljubša igrača?
Jaka: zmajček Oli
Luka: ja moj tudi, pa muca Lokililija

Katerega hišnega ljubljenčka bi imela in kako bi mu bilo ime?
Jaka: Hrčka Rajkota
Luka: muco Lokililijo

Kaj si želita postati, ko bosta velika?
Jaka: košarkaš
Luka: košarkaš ali znanstvenik

Fotografije: Nataša Medvešek