Rojstvo je eno izmed najpomembnejših in najčudovitejših prelomnic v življenju in to obdobje si vsekakor zasluži kvaliteten in brezčasen dojenčkov album, ki bo nekoč postal del družinske dediščine. Upi in sanje, ljubezen in uspavanke – dojenček navdihuje vse to. Iz generacije v generacijo se prenašajo najlepše življenjske tradicije, kot so branje najljubših pravljic in petje nežnih uspavank ob večerih. Dokumentiranje dojenčkovega prvega leta v albumu je zato eden od načinov, da stopite korak nazaj od zaposlenega vsakdanjika in zapišete vse o začetkih vaše skupne poti kot tudi o sanjah, ljubezni in družinski tradiciji. Priložite fotografijo prvega nasmeha,  jutranje rutine in prvih korakov. Vsi ti posebni trenutki lahko najdejo svoje mesto v dojenčkovem albumu, ki bo vedno dragocen spomin na prve skupne mesece.

V kolikor ste v veselem pričakovanju in imate pred seboj album Zate, potem se verjetno sprašujate kje začeti. Odgovor je čisto preprost- tam kjer želite. Lahko na začetku ali pa kar pri tistem poglavju, ki se v tistem trenutku najbolj približa vašemu življenju v pričakovanju oz. z dojenčkom. Strani se lahko prestavljajo, dodajajo in odvzemajo. Najpomembnejše pravilo je torej, da ni pravil kako dokumentirati to vznemerljivo novo poglavje v vaši družinski zgodbi. Vzamite si čas, ne hitite in bodite prisotni.

Album Zate je namensko zasnovan tako, da je enostaven za uporabo. Je album in dnevnik v enem, zato je v njem dovolj prostora za vse fotografije, ki jih v prvih skupnih mesecih življenja zagotovo nastane kar lepo število kot tudi za zapise vseh vaših želja, razmišljanj in opazk (s pomočjo premišljenih iztočnic). Album tako spodbuja kreativnost, inspiracijo in razmišljanje.
Razdeljen je na štiri poglavja – Pričakovanje, Rojstvo, Odraščanje in Trenutki. Skozi poglavja lahko zabeležite vse kar je zaznamovalo pričakovanje vaše male štručke- od najljubših spominov iz nosečnosti do izbire imena, zgodbo o rojstvu ter prvih dneh skupaj… opišite odraščanje vašega dojenčka skozi mesece z možnostjo zapisov prvih dosežkov in najljubših spominov, praznovanje prvega rojstnega dne…

Zabeležite vaše misli,  napišite pismo, ustvarite pesem. Ni pravega načina za zapis vaše zgodbe. Ustvarite, oblikujte jo po svoje. Naj bo popolnoma vaša, in kot takšna bo pravi zaklad v kasnejših letih.

Še nekaj nasvetov za izpolnjevanje albuma

Nasvet št. 1 – Pomembna je zgodba
Ko dobite navdih, zapišite svoje misli in opazke. Pri tem se ne obremenjujte preveč s popolnimi stavki, pravopisnimi napakami in lepo pisavo – album je vaša kreacija in ni pravilnega načina izpolnjevanja. Vaša ‘nepopolna’ pisava doda albumu le še bolj oseben pečat. Ne pozabite, pomembna je zgodba, ki jo pišete!

Nasvet št. 2 – Napolnite album s fotografijami
Fotografija pogosto pove več kot tisoč besed. Naj bo vaš album poln spominov, ki jih ne želite pozabiti. Vse fotografije vašega malega zaklada, ki jih v prvih mesecih naredite, naj ne obležijo na telefonu. Tudi tiste, ki so vam tako pri srcu, pa se vam zdi, da niso dovolj dobre kvalitete.

Nasvet št. 3 – Začnite tam, kjer ste v tem trenutku
Če ste dobili album danes, ko je recimo vaš dojenček star že tri mesece, začnite pisati album kar na tej točki. Poglavja za nazaj pa izpolnite, ko bote imeli več časa in inspiracije za njih oz. jih kar odstranite. Pobrskajte med fotografijami na telefonu in natisnite tiste, ki se vam zdijo pomembne. Iztočnice ob fotografijah so zelo enostavne in splošne – prilagodite jih po svoje.

Nasvet št. 4 – Izkoristite prazne strani
V albumu najdete tudi prazne strani. Njihov namen je predvsem spodbujanje kreativnosti, kot nekakšen dodaten prostor za ustvarjanje. Izkoristite jih po vaši volji. Možnosti so neskončne. Naj jih naštejem nekaj: odtisi mini dlani in stopal vašega dojenčka s prstno barvo, kolaž fotografij, zapis besedila vam ljube pesmi oz. ‘poglavja’ iz najljubše knjige

Nasvet št. 5 – Vključite tudi ostale pomembne družinske člane
Stran Želje in misli najbližjih je posvečena babicam in dedkam, sorojencem, stricam in tetam pa tudi najbližjimi prijatelji. Ko pridejo na obisk, jih prosite, da napišejo misel, ki bo nekoč lep spomin/nasvet vašemu otroku, ko bo starejši.

Še z več nasveti pa se vam javimo v prihodnje!

Delite vaše spomine tudi z nami na @mela_produkti.