Leto 2020 se počasi poslavlja in verjetno nas je veliko takšnih, ki se bomo tokrat razveselili novega leta. Res je, da je leto takšno kakršnega si naredimo, vendar so letos razmere v svetu vplivale na vsakega od nas. Tako ali drugače.
Pa ni bilo le slabo v tem letu. Veliko smo se naučili. Zaključek leta bo tako očitno preživet v udobju doma, z najbližjimi osebami. Brez stresa, pretiranega obiska trgovskih centrov in zabav. Zima je pravi čas za udobje, dobro hrano in toplino doma. Naj bo ta december še bolj prazničen, saj imamo kljub vsemu veliko razlogov za veselje in hvaležnost. To je leto, ko smo spoznali kaj je v življenju res pomembno. Družina, prijatelji, ljubezen in medsebojni odnosi.

Naj vam naštejem nekaj idej kako širiti praznično vzdušje, obdarovati z darili, ki napolnijo srce s toplino in razveseliti najbližje z nasmehom na obrazu in optimizmom.

USTVARITE SPOMINE, SKUPAJ

Vedno znova se vrnemo k temu, da nas izkušnje naredijo bolj srečne kot materialne dobrine, zato letos z vašimi družinskimi člani začnite kakšno novo praznično tradicijo;

  • skupaj okrasite smrečico in dom,
  • izdelajte medeno hiško,
  • pojdite na sprehod, s seboj imejte termovko s čajem in fotografirajte. Fotografirajte vašega razigranega malčka, zasneženo pokrajino, hišnega ljubljenčka, ptice na nebu. Nato oblikujte fotoknjigo z naslovom Naš najlepši december,
  • izdelajte unikatne božične voščilnice in jih pošljite sorodnikom ter prijateljem,
  • pripravite filmski večer z najlepšimi božičnimi filmi in vročo čokolado.

SREČA JE V OBDAROVANJU

Med prazniki se osredotočite na obdarovanje in ne toliko na prejemanje. Naučite otroke (in sebe), da je zadovoljstvo tudi v tem, da nekoga drugega razveseliš z darilom ter lepim dejanjem in ne le v prejemnaju daril. Čeprav se letošnje praznike verjetno ne bomo družili toliko kot v preteklih letih, to ne pomeni, da ne moremo biti tu ‘en za drugega‘. Skuhajte topel obrok za nekoga, ki veste, da bo tega resnično vesel in mu ga pustite pred vrati. Podarite stvari, ki jih ne potrebujete/uporabljate več, nekomu, ki jih potrebuje.
Podarite svoj čas in talent. Naučite nekoga igrati kitaro ali pa kako speči perfekten kruh z drožmi. Pomislite kako ste lahko nekomu v pomoč s svojim znanjem, časom ali močnimi rokami, poleg tega pa tako skupaj preživite tudi nekaj dragoceega časa.

OBDARUJTE S SRCEM

Letošnje leto potrebujemo še več ljubezni. Podarite darila s srcem, z zgodbo. Sami izdelajte darilo in ga podarite… spletite šal, za nekoga napolnite foto album s fotografijami skupnih dogodivščin, pripravite domačo granolo ali marmelado in jo podarite v malih simpatičnih kozarcih. Pa še nekaj dodatnih predlogov za darila, ki ogrejejo srce, so unikatna in personalizirana.

  • Dojenčkov album Zate

Dojenčkov dnevnik/album Zate je unikatno darilo, ki na plan vsekakor zvabi čustva obdarovanca. Bodoča starša, ki pričakujeta prvega otroka ne bosta ostala ravnodušna ob tako pozornem darilu, ki ga bosta lahko nekoč podarila naprej – svojemu otroku. V albumu najdete tudi stran Misli in želje najbližjih ter tja napišite neko lepo misel dojenčku. Tako bo darilo še bolj osebno. Kupi dojenčkov album Zate.

  • Personalizirani koledar z lesenim podstavkom

Razveselite prijatelje ali družinske člane s personaliziranim koledarjem. Stare starše lahko razveselite z najljubšimi fotografijami vnučkov, prijatelje s fotografijami vaših skupnih izletov, sestro s fotografijami njenega prisrčnega psička…. Oblikuj svoj koledar.

  • Darilni bon za fotografiranje

Podarite družinsko fotografiranje v naravi. Nosečniško fotografiranje ali fotografiranje para. Mogoče pa ženstveno boudoir fotografiranje. Saj veste, spomini in nove izkušnje. To je tisto, kar ostane. Več o ponudbi fotografiranja si oglejte na moji spletni strani Nataša Medvešek photography.

Pa čaroben december, poln nepozabnih spominov, vam želim.

Nataša Medvešek