Zaključek leta je najlepše preživet v udobju doma, z najbližjimi osebami. Brez stresa, na sporedu naj bo le počitek in tudi kaj zabave. Zima je pravi čas za udobje, dobro hrano in toplino doma. Naj bo ta december še posebej prazničen, saj imamo veliko razlogov za veselje in hvaležnost.

Naj vam naštejem nekaj idej kako širiti praznično vzdušje, obdarovati z darili, ki napolnijo srce s toplino in razveseliti najbližje z nasmehom na obrazu in optimizmom.

USTVARITE SPOMINE, SKUPAJ

Vedno znova se vrnemo k temu, da nas izkušnje naredijo bolj srečne kot materialne dobrine, zato letos z vašimi družinskimi člani začnite kakšno novo praznično tradicijo;

  • skupaj okrasite smrečico in dom,
  • izdelajte medeno hiško,
  • pojdite na sprehod, s seboj imejte termovko s čajem in fotografirajte. Fotografirajte vašega razigranega malčka, zasneženo pokrajino, hišnega ljubljenčka, ptice na nebu. Nato oblikujte fotoknjigo z naslovom Naš najlepši december,
  • izdelajte unikatne božične voščilnice in jih pošljite sorodnikom ter prijateljem,
  • pripravite filmski večer z najlepšimi božičnimi filmi in vročo čokolado.

SREČA JE V OBDAROVANJU

Med prazniki se osredotočite na obdarovanje in ne toliko na prejemanje. Naučite otroke (in sebe), da je zadovoljstvo tudi v tem, da nekoga drugega razveseliš z darilom ter lepim dejanjem in ne le v prejemnaju daril. Bodimo tu ‘en za drugega‘. Skuhajte topel obrok za nekoga, ki veste, da bo tega resnično vesel in mu ga pustite pred vrati. Podarite stvari, ki jih ne potrebujete/uporabljate več, nekomu, ki jih potrebuje.
Podarite svoj čas in talent. Naučite nekoga igrati kitaro ali pa kako speči perfekten kruh z drožmi. Pomislite kako ste lahko nekomu v pomoč s svojim znanjem, časom ali močnimi rokami, poleg tega pa tako skupaj preživite tudi nekaj dragoceega časa.

OBDARUJTE S SRCEM

Naj bo tema letošnjih praznikov ‘rad te imam’. Podarite darila s srcem, z zgodbo. Sami izdelajte darilo in ga podarite… spletite šal, za nekoga napolnite foto album s fotografijami skupnih dogodivščin, pripravite domačo granolo ali marmelado in jo podarite v malih simpatičnih kozarcih. Pa še nekaj dodatnih predlogov za darila, ki ogrejejo srce, so unikatna in personalizirana.

  • Dojenčkov album Zate

Dojenčkov dnevnik/album Zate je unikatno darilo, ki na plan vsekakor zvabi čustva obdarovanca. Bodoča starša, ki pričakujeta prvega otroka ne bosta ostala ravnodušna ob tako pozornem darilu, ki ga bosta lahko nekoč podarila naprej – svojemu otroku. V albumu najdete tudi stran Misli in želje najbližjih ter tja napišite neko lepo misel dojenčku. Tako bo darilo še bolj osebno. Kupi dojenčkov album Zate.

  • Album Skupaj

Razveselite prijatelje ali družinske člane s personaliziranim albumom Skupaj. Napolnite ga s skupnimi fotografijami. Primeren je kot družinski album, kamor lahko vstavljate fotografije vaših skupnih dogodivščin. Prazniki, družinske tradicije, morski utrinki, izleti…Podarite ga lahko svojemu partnerju z vajinimi skupnimi trenutki… Ali pa uporabite fotografije svatov na vaši poroki, dodajte najljubše spomine iz medenih tednov in ustvarite zakladnico spominov na tisti vajin čarobni dan… Zabeležite  potovanje, s katerega ste prišli polni vtisov in fotografij, ki jih ne bi radi pozabili…

  • Darilni bon za fotografiranje

Podarite družinsko fotografiranje v naravi. Nosečniško fotografiranje ali fotografiranje para. Mogoče pa ženstveno boudoir fotografiranje. Saj veste, spomini in nove izkušnje. To je tisto, kar ostane. Več o ponudbi fotografiranja si oglejte na moji spletni strani Nataša Medvešek photography.

Pa čaroben december, poln nepozabnih spominov, vam želim.

Nataša Medvešek