Dojenčkov album Zate je več kot le foto album, temveč je tudi dojenčkov dnevnik s skrbno premišljenimi iztočnicami.

Ustvarjanje DIY albuma za dojenčke je čudovit način za ohranjanje dragocenih spominov na prve trenutke vašega otroka. Naj bo to zabaven in ustvarjalen projekt, ki ga lahko delite s celo družino.

Si predstavljate časovni stroj, ki bi nas popeljal nazaj, v preteklost?

V trenutek, ko ste recimo izvedeli, da ste noseči? Verjetno bi dali vse, da bi lahko še enkrat podoživeli trenutek, ko vam vašega otročka v porodnišnici prvič položijo v naročje. Ali pa ko vam ta mali škratek podari prvi nasmeh. Ti neprecenljivi trenutki, ki vam vedno stopijo srce, ko pomislite na njih… ko bi le obstajal takšen časovni stroj, kajne?Vendar na žalost ne, čas pa kar beži in preden se zaveste, imate doma že junaka/junakinjo, ki gre v prvi razred.

K sreči obstajajo drugi načini kako ohraniti, podoživeti in ustaviti nekatere najljubše trenutke… fotografije in spominske knjige so naš najljubši. Veliko iz srca napisanih besed & fotografij (spominov) lahko ohranite z albumom Zate in si ustvarite prostor, kamor se lahko vedno zatečete podoživeti tiste ‘male’ in ‘velike’ trenutke.

jana koteska piše dojenčkov album zate

Personalizacija in ustvarjalnost

DIY dojenčkov album omogoča popolno personalizacijo. Personalizirajte ga s svojimi besedami in fotografijami. Izbirate lahko med več barvami platnic, kot dojenčkov dnevnik pa ponuja tudi veliko možnosti za zapis vseh mejnikov na kreativen in popolnoma ‘vaš’ način. Sproti zapisujte vaše misli in ne pozabite – vaša pisava je le še dodaten osebni pečat, ki ga pustite ob pisanju najpomembnejše zgodbe v vašem življenju, ki jo boste nekoč predali naprej. Prav tako lahko izberete tudi dodatne vsebine kot so ‘Otroštvo’ za dokumentiranje otrokovega življenja od 1. do 6.leta starosti (te vstavite v album po končanem 1.letu) ali pa dodatne liste za še več spominov na dojenčkovo prvo leto.

Zabavno za vso družino

Ta projekt lahko postane prijetna družinska aktivnost. Vključite starejše otroke ali druge družinske člane in ustvarite skupne prve spomine med izdelavo albuma. Poleg tega album Zate vsebuje tudi stran Želje in misli najbližjih in je posvečena babicam in dedkom, sorojencem, stricam in tetam ter družinskim prijateljem. Ti lahko med obiskom napišejo kakšno lepo misel oz. željo, ki bo nekoč čudovit spomin vašemu otroku.

Koraki za ustvarjanje popolnega
DIY albuma za dojenčke

Organizacija fotografij in spominov

Pred začetkom organizirajte vse fotografije in spominke, ki jih želite vključiti. Razvrstite jih po kronološkem vrstnem redu ali po pomembnosti dogodkov.

Oblikovanje praznih strani

Dodajte fotografije, spominke in zapise. Uporabite nalepke in trakove za dodatno dekoracijo. Vključite posebne ‘bonbončke’, kot so: ročno narisane ilustracije, odtisi nogic in spominke, kot so prvi pramen las ali zapestnice iz porodnišnice.

Pisanje zgodb in opomb

Poskusite čim bolj opisati posamezne trenutke in dogodke. Bodite ustvarjalni in osebni, saj bodo te vsebine oživele spomine. Naj vaše besede ne bodo preveč izčiščene. Včasih je tista prva misel najbolj pristna.

Kreativne ideje za vaš album

Večji formati fotografij

Ker je naš album izredno velik, lahko na praznih straneh uporabite tudi najdragocenejše fotografije večjega formata za tisti ‘vav’ učinek.  

Tematske strani

V dojenčkovem dnevniku so tudi tematske strani za posebne priložnosti, kot so prazniki, prvi koraki ali prvi rojstni dan.

Digitalne fotografije in tehnologija

Natisnite digitalne fotografije in uporabite QR kode za povezavo do video posnetkov ali zvočnih zapisov. To bo vašemu albumu dodalo interaktivno dimenzijo.

Vsebina dojenčkovega albuma Zate s fotografijo

Izberite barvo platnic dojenčkovega albuma in
začnite pisati svojo zgodbo.