Materinstvo v življenje vsake mamice prinese velike spremembe. Kar naenkrat je v ospredju nekdo, ki vas potrebuje bolj kot vse na svetu in vam se življenje obrne na glavo. Prvi tedni so naporni in minejo kot bi mignil. Med skrbjo za dojenčka in vsakodnevnimi opravki se čas kar izgubi. Ravno zato je še pomembnejše, da si sproti zapisujete vse pomembne mejnike in trenutke, ki jih ne želite pozabiti.

Vodenje dojenčkovega albuma/dnevnika ni nujno, da je neka dodatna velika obremenitev/naloga. Dojenčkovi albumi in dnevniki se najdejo v vsakem domu novopečenih staršev in če si izberete takšnega, ki vam je resnično všeč, vas dodatno motivira k zapisom in razvijanju fotografij, z iztočnicami pomaga pri zapisovanju in je strnjen na tisto najpomembnejše (ni preveč podatkovno usmerjen), potem je večja verjetnost, da boste dosledni pri pisanju/dokumentiranju. V prvem letu z dojenčkom se res naredi veliko, veliko stvari in vsekakor je to obdobje za katerega ne želite, da kar spolzi mimo. Z zapisovanjem in dokumentiranjem delček tega obdobja zaklenete v svoj spomin, v svoje srce in s pisanjem ter fotografijami ohranite za vedno. Naj ne ostanejo vaše fotografije in opombe/zapiski le na telefonu. Znano je, da si tisto, kar si zapišemo, veliko bolje zapomnimo kot tisto, kar natipkamo. Vaša pisava v dnevniku pa je le še dodatno darilo vašemu dojenčku, saj vsekakor pusti osebni pečat zgodbi, ki jo ustvarjate.

Za vas smo pripravili nekaj napotkov, ki vam bodo pomagali pri sprotni uporabi dojenčkovega albuma Zate:

  1. ALBUM SHRANJUJTE NA VIDNEM MESTU. Tako vas občasno opomne , da je čas za ustvarjanje in zapise. K sreči je album Zate tudi lep okras v vsaki otroški sobici, kajne?
  2. NAJLJUBŠE FOTOGRAFIJE NA TELEFONU OZNAČITE Z ❤. Tiste fotografije, ki bi jih resnično želeli imeti v albumu, sproti označujte z najljubšimi, da jih imate shranjene v posebni mapi in ko jih boste želeli natisniti, jih ne boste iskali med vsemi fotografijami, ki nastanejo vsak dan sproti. Poskrbeli smo, da je v albumu Zate prostora za vstavitev več kot 100 vaših najljubših fotografij. Poskrbite, da ne ostanejo neopažene.
  3. MESEČNI ZAPISI. Vzemite si čas zase. Naj bo zapisovanje v album del mesečnega rituala, ko si ob skodelici čaja ali kave vzamete čas, da zapišete vse pomembne mejnike za nazaj. Čas, ko se sprostite in pustite vašim mislim in ustvarjalnosti prosto pot. Imejte v mislih, da vam tega časa, ki ga porabite za zapise v album ter razvijanje fotografij ne bo nikoli žal.
  4. BELEŽNICA. Pri roki vedno imejte kakšno beležnico ali pa uporabite beležnico na telefonu (aplikacija Notes, Evernote,..) za sprotno zapisovanje vseh stvari, ki jih ne želite pozabiti. Tako boste lahko v miru zapisali/prepisali v album, ko si boste za to posebej vzeli čas. Lahko tudi le 1x na mesec. Ne pozabite le, da tisto, kar si zapišemo, si veliko bolje zapomnimo kot tisto, kar natipkamo. Naj zato zapisi ne ostanejo le na telefonu.
  5. TRENUTNI NAVDIH. Tako kot po trenutnem navdihu velikokrat naredite kakšno dobro fotografijo vašega dojenčka tako verjetno dobite tudi kakšen nenaden navdih ali misel, ki bi jo res radi zabeležili. Storite to. Takšni spontani in hitri zapisi so vedno neprecenljivi del albuma. Takšni, ki naredijo zgodbo unikatno in le vašo. Personalizirajte jo z risbicami, pismom, verzi, fotografijami, odtisi stopal dojenčka, …